GF Forsikring vordingborg
Bogføring og regnskab af Karin O. Jørgensen Vordingborg.
Brændeovn-m-miljø-Vordingborg-Arnestedet-200x400xl-byg i Præstøbegravelse bisættelse Vordingborg Kommune Stege stensved præstøDGI Huset Vordingborg svømmehal vandland

Floorball – Stor ros trods nederlag

Der var lagt i gryden til damerne fra Sydsjællands FC, da de tirsdag aften stod over for Floorballligaens bedste hold fra Rødovre i Pokalturneringen. Det blev dog langt fra den magtdemonstration fra Rødovre, som man kunne frygte.

Dagens SFC-hold. Foto Vordingborg.in

Pokalturneringen: Sydsjællands FC-Rødovre FC 1-2
Periodecifre; 0-0, 0-2, 1-0

De var flere, hurtigere, mere boldstærke og – lidt frækt at nævne, men efter at have kastet et hurtigt blik på kampprotokollens fødselsdatoer – gennemsnitlig også cirka et årti yngre – men selvfølgelig ikke kønnere. Hjemmeholdet stillede “kun” med otte markspillere, da tre måtte side over grundet skader, og mod gæsternes to fulde kæder; ti markspillere havde Rødovre umiddelbart alle fordelene rent kampmæssigt.

Foto Vordingborg.in

Tempoet var fra starten højt, og med uimponeret tilgang pressede SFC-damerne godt på. Som førsteperiode skred frem, var det tydeligt, at kuglen lå noget tættere på bladet hos gæsterne både i modtagelse og pasninger. De skiftede kæde hvert anden-tredje minut og holdt et højt tempo. Men der var afslutninger i begge ender af banen dog uden scoring. Efter de første tyve minutter kunne SFC-damerne efter en solid defensiv indsats gå til pause velvidende, at det måtte frustrere ligaholdet fra Rødovre ikke at have bragt sig foran.

Det var til tider pres på SFC-målet. Foto Vordingborg.in

Det fortsatte på samme måde i første del af anden periode. Rødovre havde flere forsøg, men en godt spillende SFC-keeper, Sabrina Haugsted, holdt målet rent, og kampen var stadig helt lige. Efter godt ti minutter fik Rødovre så den forløsende scoring, da det rodet klumpspil foran SFC-målet lykkedes en spiller at få kuglen over stregen til føring 0-1. Derefter fik Rødovre et overtag i spillet og pressede mere frem på banen. SFC-damerne kæmpede heroisk i defensiven, og det lykkedes ofte at bryde kommende afslutninger fra de hurtige gæster. Desværre blev det til endnu en scoring til gæsterne, da der efter et frislag blev lagt en pasning til siden, hvor en Rødovrespiller i en flot afslutning, fik sendt kuglen i mål fra distancen til 0-2, som også var resultatet, efter kampens udmærkede dommere fløjtede perioden af.

Kampens dommerteam; tv Michaels S. Nielsen, th Lucas. Dommerbord i midten; Elias Suensen og Claus Andersen. Foto Vordingborg.in

I sidste periode var hjemmeholdet fra starten under pres. De letbenede gæster var meget mobile på banen. Flere afslutninger kunne have endt i målet, var det ikke for SFC-keeperens indsats. Et par skud, som prellede af på stolperne, blev det også til. Da det efterhånden var umuligt at spille sig igennem gæsternes forsvar, forsøgte man sig med lange høje bolde over midtbanen, når kuglen blev erobret af hjemmeholdet. Det gav luft, men ofte resulterede det ikke rigtigt i noget. Og så alligevel! Midt i perioden fik Louise Suensen på assist af Anja Pedersen afsluttet tæt foran Rødovremålet til reducering 1-2.

Den scoring gav tiltrængt ekstra energi til hjemmeholdet. I de resterende ti minutter af kampen, blev det igen mere jævnbyrdigt. Det lykkedes hjemmeholdet at producere et par gode chancer med afslutninger, der med lidt held havde kunnet give den udlignende scoring til forlænget spilletid, og så kunne alt ske.

Tak for kampen. Foto Vordingborg.in

Udligningen kom dog ikke, og favoritterne fra Rødovre kunne ånde lettet op. Ikke mindst Rødovretræneren, der ballancerede på grænsen af det usportslige. Han faldt dog til ro igen efter nogen tid.

En sejr til SFC-damerne havde været noget af “en skalp”, men et nederlag på blot et mål i en så målfattig kamp, hvor det lykkedes at holde ligaspillerne fra at score flere mål, må godtages uden videre. Rødovre var et bedre hold spiller for spiller, men resultatet skal måles i det faktisk spillede, og her stod kollektivet stærkt, forsvarede sig godt og gav alt, hvad de havde.
________________________________________________________

Gratis: Deltag i lodtrækningen af gavekort gældende til handelsstandsforeningerne i Stege, Præstø og Vordingborg.

Der udloddes tre gavekort. To på 2000 kr. og et på 1000 kr.

Tilmeld dig avisens nyhedsbrev lige under denne artikel, så deltager du automatisk i lodtrækningen.

Konkurrencen udløber den 17. okt., hvorefter vinderne vil blive kontaktet.