Brændeovn-m-miljø-Vordingborg-Arnestedet-200x400xl-byg i PræstøStege Stensved præstø og vordingborg begravelseDGI Huset Vordingborg svømmehal vandland

To sejre mere til Julius Løvstrup Birkedal fra Nyråd

Weekendens etapeløb “Youth Tour” bød på to etapesejre til Julius Løvstrup Birkedal,

men den samlede sejr i U17 klassen mistede han allerede på anden etape.

.

Podiet 1 etape” fotograf Rikke Løvstrup Birkedal

.
Cykelløbet Youth Tour lå tidligere i bededagsferien og var på fem etaper. Efter bortskaffelsen af Store bededag, er løbet flyttet til starten af juni og skåret ned til fire etaper, men køres stadig i det kuperede terræn på Midtsjælland.
.
Løbet indledes for alle klasser med en enkeltstart der køres fredag eftermiddag og aften og her tilbagelagde Julius de 11,9 km med en gennemsnitsfart på 44,75 km/t, hvilket bragte ham i spidsen for løbet i U17 klassen..
.
Løbets 2. etapes 82 km startede Julius op iført løbets gule førertrøje og det lykkedes ham at holde sammen på feltet, indtil han efter 50 km punkterede og måtte udgå.
Da defekten blev godkendt af en løbskommissær, kunne han dog fortsætte i løbet og gennemføre de to sidste etaper. Men da man i disse tilfælde tildeles tiden for sidste rytter plus ti minutter, så var den samlede sejr ikke længere en mulighed. Den gule førertrøje i U17 blev overtaget af Anders Bertram Kristen fra Cykling Odense, som dagen før var blevet nummer to på enkeltstarten. Vinder af etapen blev Andreas Stenstrop fra Kolding Bicycle Club.

Julius holder sammen på feltet 2. etape. Foto: Mark Birkedal.

.

Løbets 3. etape var et kriterium, som er et løb der kendetegnes ved at være et det køres på en kort og teknisk rute. Den blev kørt lørdag aften og her var Julius ivrig efter at tage en etapesejr, efter at være sat langt tilbage i løbets samlede stilling. Tre gange måtte han afsted før han på den næstsidste omgang fik skabt så stort et hul ned til det jagtende felt, at det ikke var muligt for dem at hente ham. Julius kommer alene i mål og tager sin anden sejr i løbet, men langt fra nok til at hente de 44 minutter han var efter den førende rytter.
Fjerde og sidste etape blev kørt søndag  og var et løb på 75 km på en rute der var kun 7,5 km, hvilket betød at rytterne passerede mål ti gange inden at vinderen kunne kåres.
Det var et løbe hvor kortene blev blandet på hver omgang og mellem en og fire ryttere skiftedes til at have et forspring til feltet på op 45 sekunder. På den næstsidste omgang var Rasmus Helt Hansen, der er holdkammerat med,Julius Løvstrup Birkedal, kommet afsted og Julius forsøgte på sidste omgang at komme op til ham, men da det betød at feltet begyndte at jagte endnu hårdere, slap Julius sit tråd for ikke at køre de resterende ryttere med frem. Det lykkedes derfor Rasmus Helt Hansen at holde feltet bag sig og det betød endnu en sejr til Holbæk Cyklesport og en samlet sejr til Anders Bertram Kristensen.
.
Næste større løb for Julius bliver i ISOREX trøjen, hvor han 29.-30. juni skal til Luxembourg og køre løbet Criterium Europeén de Jeune.