DGI Huset Vordingborg svømmehal vandlandStege Stensved præstø og vordingborg begravelseBrændeovn-m-miljø-Vordingborg-Arnestedet-200x400xl-byg i Præstø

Klaus Lohmann

Udgivet kl. 21:43, d. 16. jun 2024

Stolpeskud og skærmshow – Danske fans fylder Slotstorvet til EM-fest

Stor EM-fest på Slotstorvet i Vordingborg

Trods en uafgjort 1-1 kamp mod Slovenien, var der fantastisk stemning på Slotstorvet i Vordingborg, hvor byens borgere var samlet til en stor EM-fest.

Kampen, der blev spillet i Stuttgart, startede med en række angreb fra Danmark mod en rød-hvid endetribune, men det var først efter et kvarters spil, at chancerne for alvor begyndte at materialisere sig. Slovenien var først farlige ved Benjamin Sesko efter 16 minutter, men blot et halvt minut senere bragte Christian Eriksen Danmark foran. Eriksen brysttæmmede bolden flot i feltet og sendte den sikkert i mål bag Jan Oblak.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage med flere nærgående forsøg fra dansk side. Første halvleg sluttede med en dansk 1-0 føring.

Slovenien startede anden halvleg med et mindre pres mod det danske mål og skabte et par halve chancer. Rasmus Højlund fik en stor mulighed tæt foran mål efter 64 minutter, men formåede ikke at få bolden forbi Jan Oblak. Efter 76 minutter bragede Benjamin Sesko et skud på stolpen, og minuttet senere udlignede Slovenien, da Erik Janzas skud blev rettet af Morten Hjulmand og gik i mål bag Kasper Schmeichel. Resultatet blev 1-1.

Festligheder på Slotstorvet

Vordingborg Bycentrum havde arrangeret den store fest “EM på Slotstorvet”, hvor alle Danmarks kampe bliver vist på storskærm. Arrangementet bød på en række aktiviteter og underholdning for hele familien, inklusive streetfodbold-turnering, FIFA-turnering, streetfood, panna-bane, fodbold-dart, ølvogne og en merchandise-bod.

Dagen igennem var Slotstorvet fyldt med glade mennesker, der nød fodbold, mad og drikke i den solrige sommervejr. Børn og voksne deltog i aktiviteterne, og der var en særlig glæde og fællesskabsfølelse i luften. Trods kampens uafgjorte resultat var humøret højt, og folk glædede sig allerede til næste kamp.

Arrangementet blev en stor succes, og byens borgere ser frem til de kommende kampe og flere festlige sammenkomster på Slotstorvet. Vordingborg har virkelig formået at skabe en ramme, hvor fodboldfeberen kan få frit løb, og hvor folk kan samles om deres fælles passion for sporten.