xl-byg i PræstøDGI Huset Vordingborg svømmehal vandlandBrændeovn-m-miljø-Vordingborg-Arnestedet-200x400begravelse bisættelse Vordingborg Kommune Stege stensved præstø

LOKAL RYTTER BED SKEER MED DE BEDSTE I UDLANDET

Stortalent fra Vordingborg – Tobias Arup Levring.

Mens efteråret banker på herhjemme og den talentfulde juniorcykelrytter, Tobias Arup Levring, fra Vordingborg gør sig klar til de lidt koldere træningsture på den lokale asfalt, så kan han samtidig se tilbage på en sommer fyldt med cykelløb – ikke mindst et par stykker i udlandet, der gav masser af oplevelser og erfaring på kontoen.

Tobias er rytteren i midten med den røde trøje.

Kaos i Belgien
Søndag den 11. juli kørte han endagsløbet ”Menen Kemmel Menen”. Et 135 km lang løb med over 160 sving på dårlige belgiske veje og med 150 ryttere til start. De kom fra hele verden; Australien, Columbia, Polen, England, Frankrig, Belgien og Holland. Det eneste kontinent, der ikke var repræsenteret var Afrika. Løbet blev kørt med en gennemsnitsfart på vanvittige 43,8km, når man tager alle svingene på ruten i betragtning.

”Det var virkelig et fedt løb med et store set-up, som de professionelle på tv. Alle hold var til rytterpræsentation og der var vanvittige stærke ryttere med og der var en vild positionskamp, siger Tobias Arup Levring, som var ret overrasket over, hvor meget nogle ryttere skubbede og stangede med i kampen for at få plads i feltet. En af hans holdkammerater oplevede endda, at en af konkurrenterne trykkede på hans forbremse, for at genere ham.

Menen Kemmel Menen-løbet blev for ni år siden vundet af en nuværende superstjerne, Matthieu Van der Poel, og selvom det ikke blev til en topplacering til Tobias i år, var han alligevel godt tilfreds:

”Der var mange styrt i løbet af dagen og med 4 km til mål blev jeg desværre fanget bag et styrt og kunne derfor ikke gøre mig gældende i finalen, men det var en kæmpe oplevelse, siger han.

Hurtigt videre til etapeløb i Sverige

Tobias og hans teamkammerater fra det sjællandske juniorcykelhold Team Fri Bikeshop Zealand Cycling Junior kunne dog ikke puste ud særligt længe efter det hidsige ræs i Belgien. For da det var færdigt kl 18, var der de briefing og oprydning, og så gik turen ellers direkte nordpå.

Allerede dagen efter stod der nemlig et 6dages etapeløb i Sverige på programmet. Så efter 4-5 timers søvn på bagsædet af en bil igennem Holland og Tyskland, var Tobias klar til at køre prolog i Sverige næste eftermiddag.
Det svenske etapeløb var knap så internationalt besat som det belgiske, men der var deltagere fra alle nordiske lande og Island.

Tobias kom i udbrud på 2. etape og endte på en 5. plads. Der var 15 ryttere med i udbruddet og de fik så stort et forspring, at det var blandt de 15 ryttere vinderen af hele etapeløbet skulle findes. Men på 3. etape styrtede Tobias. Rytteren foran valgte at kigge sig over skulderen på en nedkørsel med over 60 i timen og han kørte ind i rytteren foran ham og et større styrt var dermed uundgåeligt. Da Tobias kom på cyklen igen blev han kørt op til feltet igen af teamets bil – med 55-60 km/t skulle han ligge højest en meter bag bilens bagende – og det var en lærerig oplevelse:

Noget andet end træning på Svinø

”Det var noget ganske andet end at øve opkørsel efter en bil på Svinø”, siger 16-årige Tobias med et smil, og konstaterer, at der er lidt sværere at sidde klistret til en bil, når kroppen er fyldt med både smerter og adrenalin.

Styrtet går dog ikke værre udover Tobias end at han sammenlagt bliver den næstbedst placerede danske rytter på en 8. plads præcis 1 minut efter vinderen. Kun i alt 47 ryttere gennemførte alle seks etaper.

”Det var en megafed oplevelse at køre seks dage i træk – og ikke mindst prøve at køre klassement. Det er ikke noget jeg har prøvet før, men der er superfedt lige pludselig at skulle holde øje med rygnumrene på de andre ryttere, der også lå godt til i klassementet og være opmærksom på udbrud og ikke tabe for meget tid til de øvrige konkurrenter, siger Tobias, som også efter de udenlandske eventyr har kørt sig til fornemme placeringer herhjemme.

På jagt efter sponsorer

Kulminationen på Tobias´ store cykelsommer kom, da han i august kørte sig på podiet på en 3. Plads ved Nørrebro Cykelklubs licenscykelløb i Veksø. Sammen med resten af Team Fri Bikeshop har han et par løb tilbage i sæsonen, inden den står på offseason. Hans præstationer i det første år på teamet har dog allerede sikret ham en kontrakt for næste år – så nu er han på udkig efter et par sponsorer, der har lyst til at støtte ham og teamet i jagten efter nye oplevelser og sejre næste år.